Kamperen. Tips en informatie

Kamperen, met de tent of met de caravan of camper. Spartaans kamperen of naar een glamping. Hier alle artikelen met tips en informatie over kamperen, de camping en alle kampeerbenodigdheden.

Tenten

Laten we beginnen met kamperen met de tent, de meest toegepaste vorm van kamperen.

Kies je tent

Alle tips en informatie voor het vinden van de voor jou beste tent. Met tips van experts, de goedkoopste aanbieders, een overzicht met alle tenten met goede selectiemogelijkheden en de beste tenten uit vergelijkende test.Familietenten

Ga je met het hele gezin de tent in, dan is de familietent het meest praktisch. Dit is een tent met relatief veel ruimte en aparte slaapcabines, maar toch makkelijk mee te nemen, tenminste in de auto.

Koepeltenten

Gaat de tent mee met een wandelvakantie, fietsvakantie of ander soort trektocht, dan is een lichtgewicht koepeltent voor jou de beste tent. Deze tenten zijn heel licht en heel klein op te vouwen.

Pop-up tenten

Of kies voor een pop-up tent (ook wel opgooitent genoemd). Dit zijn kleine supercompacte tentjes die je alleen in de lucht hoeft te werpen om ze uit te laten klappen. Pop-up tenten worden veel gebruikt op festivals, maar doordat ze heel makkelijk zijn mee te nemen en moeiteloos kunnen worden opgezet zijn ze ook voor trektochten ideaal.

Best geteste tenten

Neem als je een tent zoekt vooral ook eens een kijkje op TestResults.nl. Daar vind je de beste tenten uit diverse tests van experts op dat gebied.

Luxe kamperen

Voor de één is het leuke van kamperen het ontbreken van (overbodige) luxe. Een ander is wat meer op comfort gesteld tijdens de vakantie. Luxe kamperen met bijvoorbeeld een goed ingerichte tent op een luxe camping (glamping) met veel voorzieningen kan je kritische partner overhalen om toch voor kamperen te kiezen.

Slapen

Kamperen en slapen kan wel eens een moeizame combinatie zijn. Toch kan het heel veel uitmaken als je voor een goede slaapmat of luchtbed kiest. Een opblaas luchtmatras is helemaal luxe. Gewoon in een tweepersoonsbed in de tent.

Campingmeubels

Ook een goede campingstoel draagt sterk bij aan het comfortabel kamperen. Veel mensen brengen overdag en 's avonds heel wat uren door in het campingstoel, dus dan moet dat meubel wel in orde zijn.

Caravans

Ook met betrekking tot het kamperen met de caravan hebben we de nodige informatie en tips verzameld.

Airco voor de caravan

In een caravan kan het bijzonder heet worden in de zomer. De zon kan immers flink op zo'n mobiele woning bakken. Daarom zijn er speciaal voor de caravan airco's ontwikkeld die bijvoorbeeld ook werken op een camping-stopcontact.

Fietsendrager caravan

De fiets mee op vakantie? Dat gaat makkelijk en op een praktische manier met een speciale fietsdrager voor de caravan.

Caravan verkopen

Bevalt het kamperen met een caravan je niet? Of heb je juist een andere caravan op het oog? Via internet kun je snel en makkelijk je caravan verkopen.

Caravan verzekeren

En wil je je caravan wel houden? Dan is het verstandig deze goed te verzekeren. Er kan immers altijd wat gebeuren.

Koffie!

Bij je tent of caravan wil je natuurlijk wel een goede bak koffie hebben. Met een cafetiere (french press) kun je handmatig zonder stroom een heerlijk vers bakje koffie zetten.