Wat is de beste koffer?


Wat is de beste koffer? Dat kan erg verschillen per persoon en per toepassing. Ga je op zakenreis of met het gezin op vakantie? Ga je met de auto of met het vliegtuig. Hier de uitslagen van testen van de beste koffer voor verschillende soorten gebruikers.


Kijk op alle uitslagen van koffer testen voor de testwinnaars van recente vergelijkende testen van koffers. Je vindt er de beste koffers voor diverse soorten gebruik en de beste koop (koffers met de beste prijs / kwaliteit verhouding). Deze testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals kofferwinkels, vergelijkingssites en de Consumentenbond.

Tips beste koffer kopen

Waar moet je op letten als je een koffer koopt? Hier wat tips.

  • Een harde koffer beschermt de bagage beter, maar een zachte koffer kun je stouwen.
  • Ga je naar de USA op reis? Kies dan voor een koffer met TSA-slot. Deze kan de Amerikaanse douane openen, anders breken ze je koffer open.
  • Let niet alleen op de grootte van de koffer, maar ook op de daadwerkelijke inhoud (in liters) en een handige indeling.
  • Koffers van Samsonite zijn duur, maar ze komen meestal als beste koffer uit de test.
  • Een koffer met vier wielen laat zich beter rijden (plat) dan een koffer met twee wielen.
  • Wil je een koffer als handbagage meenemen? Vink dan bij de Koffer Keuzehulp (te vinden bij de bovenaan genoemde tests) deze optie aan.
  • Reis je per vliegtuig? Let dan ook op het gewicht van de koffer zelf. Daar zitten behoorlijke verschillen in. Er zijn ook speciale lichtgewicht koffers. Ook deze optie kun je aanvinken.
Tip: Op Beste Koffer Kopen vind je de goedkoopste aanbieders van koffers, de koffer top 10 en meer informatie en tips voor bij de aanschaf van een koffer.

Kijk bij de bovenaan gelinkte uitslagen van koffer testen voor alle beste koffers en de Koffer Keuzehulp.

Foto: Samsonite