Test: De beste slaapmatten


Op een goede slaapmat kun je prima slapen. Op een trektocht, maar ook op de camping, en een goede slaapmat kun je zelfs als logeerbedje inzetten. Maar wat is een goede slaapmat? Hier wijzen we je de weg naar de beste slaapmatten uit de tests.


Het gaat daarbij om verschillende slaapmatten. Op zich kan er maar één de beste zijn, maar niet iedereen is bereid om 200 euro neer te tellen voor een slaapmat, hoe goed die ook is. Daarom wordt er gekeken naar de beste slaapmatten op verschillende prijsniveaus, topklasse, middenklasse en basis-klasse.

Ook is er een beste lichtgewicht slaapmat aangewezen en wordt er gekeken naar de meest verkochte slaapmat van dit moment, die nog een stuk goedkoper is dan de beste slaapmat in de basis-klasse. Tenslotte wordt er gekeken naar een goede slaapmat van twee personen, want een slaapmat kun je ook delen.

Slaapmat voor backpackers
Voor mensen die hun slaapmat zo compact mogelijk willen kunnen opvouwen is er een beste lichtgewicht slaapmat gekozen. Deze slaapmat van Therm-a-Rest is verderlicht en kan worden opgevouwen tot een pakketje van slechts 28 bij 17 centimeter.

Kijk bij de testen van slaapmatten op TestResults.nl voor de beste slaapmatten uit de test.