Neem WiFi mee op vakantie met een MiFi router


Zwembroek, check! Zonnebrand, check! Tandenborstel, check! WiFi, check! Ja ook draadloos internet kan mee op vakantie, in de vorm van een MiFi router. Dat is een mobiele hotspot zodat iedereen (die je toegang geeft) WiFi tot zijn beschikking heeft.


Je eigen WiFi-hotspot meenemen

Een MiFi router is een mobiele router die is voorzien van een accu zodat deze echt overal kan werken. Verder gaat er een SIM-kaart in zodat je toegang hebt tot data op internet. Ideaal op vakantie, want zo heb je je eigen WiFi-hotspot in je tent, vakantiehuisje, hotelkamer of in de auto, en ben je niet afhankelijk van wat restaurants, hotels en campings aan WiFi aanbieden. Die verbindingen zijn meestal niet zo best.

MiFi routers worden vaak door bedrijven gebruikt. Op die manier kunnen ze hun medewerkers op iedere locatie internettoegang geven. Deze zakelijke oplossingen kunnen nogal eens prijzig zijn. Maar in het overzicht van MiFi routers staan ook goedkopere MiFi routers, zoals de TP-Link M7350 die circa 85 euro kost.

TP-Link M7350

Ondanks zijn lage prijs is de TP-Link M7350 een serieuze mobiele router. Tot wel 10 apparaten (smartphones, tablets, laptops, camera's e.d.) kunnen via WiFi verbinding maken met deze mobiele hotspot en zo het internet op. Dat kan via 3G en 4G waarbij met 4G wel een downloadsnelheid tot 150 Mbps haalbaar is. Er zijn zo twee draadloze WiFi-netwerken op te zetten (2,4 Ghz en 5 Ghz).


Deze MiFi router is dan meteen voor dataopslag te gebruiken, want er is een slot voor SD-geheugenkaartjes (tot 32 GB). Daarop kan iedereen, vanaf ieder aangesloten apparaat, zijn foto's en filmpjes gebruiken, en je kunt er bijvoorbeeld muziek op zetten. Zo ben je ook met deze router niet altijd van internet afhankelijk.

De TP-Link M7350 is bij diverse tests als beste koop uitgeroepen. Deze MiFi router biedt veel mogelijkheden tegen een opmerkelijk lage prijs.

Zie ook: Meer elektronica tips vakantie