Reiseditie spellen. Niet alleen voor vakantie


Van heel veel bekende (en nog veel meer onbekende) spellen zijn reisedities uitgebracht. Superhandig voor vakantie. Maar zo'n reiseditie is ook een compact en goedkoop alternatief voor het normale spel.


Kijk maar eens naar een bordspel zoals je dat normaal in de speelgoedwinkel koopt. Deze spellen zijn best duur, dus de fabrikant verpakt ze in grote luxe dozen om de koper het gevoel van waar voor het geld te geven.

Over het algemeen heeft een reiseditie van zo'n bordspel dezelfde mogelijkheden als het normale spel. Alleen het spel zelf, maar vooral ook de doos zijn veel compacter. Dat kost dus veel minder ruimte in je spellenkast.

Goedkoper

Maar dat is niet het grootste voordeel. Het grootste voordeel van een reisspel zit hem in de prijs. Een reiseditie van een spel is veel goedkoper dan die van zijn grote broer. Vaak spreken we bij een reiseditie dan over de helft of soms maar een derde van de prijs. Dat scheelt natuurlijk heel veel geld, en dat voor wat eigenlijk hetzelfde spel is.

En zoals we al schreven. Er worden enorm veel reisedities uitgebracht. Kijk maar in het overzicht van reisspellen. Daarin vind je meer dan 400 reisspellen, in de meeste gevallen zijn de reisedities van bekende en minder bekende bordspellen.

Reisedities voor vakantie

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele voordelen als je zo'n reiseditie meeneemt op een reis of vakantie. De spellen zijn compact en worden vaak geleverd in een blik of koffer in plaats van in een kartonnen doos. Zo neem je ze makkelijk mee, en nemen ze weinig ruimte in je bagage in.

Verder verschilt het per reisspel, maar er wordt vaak gebruik gemaakt van magnetische pionnen, een dobbelsteen in een behuizing en andere voorzieningen die er voor zorgen dat je veel van deze spellen zelfs in de auto, bus of vliegtuig kunt spelen.

Naast talloze onbekendere spellen zijn ook de klassieke grote bordspellen vaak in een reiseditie te koop. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Rummikub, Cluedo, Mens erger je niet, De kolonisten van Catan, Vier op een rij, Trivial Pursuit (Triviant), Wie is het, Monopoly, Scrabble, Qwirkle en Pim pam pet.

Kijk in het hier boven genoemde overzicht met reisspellen en reisedities van spellen voor alle mogelijkheden en prijzen.


Onderwerpen:
Reisspellen, reisedities spellen, vakantie spellen, reiseditie spel, reisspel.