Fietskar, ook reuze handig op fietsvakantie


Bij een fietskar denk je waarschijnlijk meteen aan het transporteren van kinderen in een bakkie achter de fiets. Maar met een goede fietskar kun je veel meer. De boodschappen passen ook in de fietskar, en wat te denken van een fietsvakantie!Fietskarren worden vaak onderverdeeld in kinderfietskarren, fietskarren voor huisdieren en bagagefietskaren. Maar de beste fietskar is multifunctioneel. In de bak waarin je normaal gesproken kinderen vervoert passen ook de boodschappen, en ook je slaapzakken en weekendtassen met kleding. Ook al is de fietskar officieel een kinderfietskar.

Tips kopen fietskar vakantie

Je moet wel even op het maximaal te dragen gewicht letten, maar je moet wel veel boodschappen of bagage hebben als deze meer wegen dan twee of drie kinderen.

Voor een fietsvakantie is het wel belangrijk als de fietskar beschikt over een waterdichte hoes die de inhoud van de kar beschermt. En als je de fietskar alleen voor je fietsvakanties gebruikt, en deze de rest van het jaar in de schuur staat, is het wel zo handig als de fietskar opvouwbaar of inklapbaar is. Een eigenschap die de meeste moderne fietskarren hebben.

Op Beste Fietskar Kopen vind je alle goede fietskarren en alle goede (en goedkoopste) aanbieders van deze karren. De topmerken voor een fietskar zijn Burley en Thule. Andere merken die je vaak tegenkot zijn M-Wave, Karlie, Doggy Ride (vooral voor huisdieren) en Roland (vooral voor bagage).

Zie ook: Meer tips fietsen
Foto: Burley