Kies hier de beste strandparasol


Een strandparasol is een makkelijk mee te nemen parasol zonder voet. Zoals de naam al aangeeft wordt de strandparasol vooral op het strand gebruikt, maar zo'n parasol is overal mee naar toe te nemen en te gebruiken. In het bos, zwembad, op de camping, of gewoon in de achtertuin.


Wil je weten wat er allemaal aan strandparasols te koop is, en wat deze parasols kosten? Kijk dan in het overzicht van alle strandparasols voor alle informatie en prijzen.

In het bovenstaand overzicht met parasols kun je je gewenste parasol vinden door je wensen en eisen aan te vinken. Hieronder wat mogelijkheden over de keuzemogelijkheden.

De diameter van de parasol

Ook strandparasols heb je in vele maten. Hoe groter het parasoldoek hoe meer schaduw je hebt. Maar natuurlijk neemt een grote strandparasol ook meer ruimte in. Op het strand en in de auto / openbaar vervoer / fiets.

Je hebt strandparasols met een diameter van anderhalve meter, maar ook met een diameter van ruim twee en een halve meter. Een parasol van meer dan twee meter is echter wel groot voor een parasol die je makkelijk wilt meenemen en overal wil kunnen plaatsen.

Strandparasol met knikarm

Veel parasols zijn kantelbaar via een knikarm. Bij een strandparasol is dat niet altijd nodig, omdat de parasol op het strand vaak wordt neegelegd. Wil je de parasol ook thuis, en met een voet, gebruiken? Dan is het wel handig als hij kantelbaar is. Je kan hem dan naar de zon toe draaien. Door te kiezen voor een strandparasol met knikarm is de parasol beter thuis te gebruiken, en dus veelzijdiger.

Weerbestendige parasol

Een goede strandparasol is natuurlijk ook weerbestendig. We houden het op het Nederlandse strand immers niet altijd droog, en ook tegen zand is zo'n weerbestendige strandparasol ook beter bestand.

Kijk voor alle strandparasols en hun prijs in het bovenstaande overzicht.