Getest: De beste tenten uit de test


Op zoek naar een tent? Een goede tent voor 1, 2, 3, 4 personen? Of misschien wel een grote familietent? We wijzen je de weg naar de beste tenten. Hier de uitslagen van diverse testen van tenten.


Uitslagen van tenten testen

Kijk bij uitslagen testen van tenten op TestResults.nl om te zien welke tenten er in hun categorie als beste tent zijn getest.

Grote tenten en kleine tenten

Er zijn veel verschillende soorten tenten. Je hebt rugzak-tentjes voor een wandelvakantie van één persoon, maar ook grote familietenten waarmee de hele familie enkele weken op de camping kan doorbrengen. De uitslagen van de testen van al deze verschillende soorten tenten vind je op het hierboven genoemde TestResults.

Let bij het kiezen van een tent ook op de ruimte voor de bagage. Zo heeft een tweepersoons koepeltentje wel ruimte voor 2 personen, maar vaak maar weinig ruimte voor de bagage. Een familietent voor 4,5, of 6 personen heeft echter naast de slaapplekken ook heel veel extra ruimte voor bagage en andere spullen.

Koepeltent of tunneltent?

De koepeltent is erg populair omdat een tent met deze vorm zichzelf overeind kan houden. Er zijn dus geen scheerlijnen en haringen nodig. Een tunneltent daarentegen biedt meer ruimte.

Kijk bij de bovengenoemde testen voor de resultaten van vergelijkende test van alle soorten tenten.

Zie ook: Tips kamperen