Outdoor jas, meer dan een regenjas


Een goede outdoor jas is meer dan zomaar een regenjas. Een goede outdoor jas is er voor gemaakt dat je er optimaal in kunt bewegen, en geen last hebt van transpiratie. Een ideale jas om mee te wandelen, fietsen, kamperen en om andere outdoor activiteiten mee uit te voeren.


>>> TIP: Kijk voor een overzicht van de beste outdoor jassen op TopVijf.com.

Een goede outdoor jas is vochtafstotend, winddicht en voert transpiratievocht goed af. Ook moet zijn jas natuurlijk ook sterk zijn, en (heel belangrijk) je moet je goed in een outdoor jas kunnen bewegen. Deze jassen zijn er immers voor gemaakt om te dragen als je lichamelijk actief bent. Of dat nu lopen, rennen, fietsen of iets anders is.

Let bij de aanschaf van een outdoor jas goed op de eigenschappen van de jas. Er zijn namelijk heel verschillende outdoor jassen. Kies je bijvoorbeeld voor een gevoerde jas? Of juist voor een dunne koele outdoorjas voor in de zomer? Een uitneembare voering is erg handig, omdat je de jas dan zowel in de zomer als winter kunt gebruiken.

Let ook op de zakken. Zijn deze bijvoorbeeld afsluitbaar? Dat is erg handig onder natte omstandigheden. En hoe zit het met de binnenzakken?

Kijk bij de bovenstaande site voor de top vijf van outdoor jassen (en nog veel meer goede outdoor jassen).

Zie ook: Outdoor kleding en schoenen