Nekkussens voor in auto, vliegtuig, trein en bus


Tijdens een lange reis, of dat nu per auto, vliegtuig, trein of bus is, kun je behoorlijk last van je nek krijgen. Op een gegeven moment weet je niet meer hoe je je hoofd moet houden. Een nekkussen is een eenvoudig hulpmiddel om nekklachten tijdens het reizen te voorkomen. Daarom hier informatie over nekkussens.


Nekkussens heb je in verschillende soorten. Ruwweg kun je de nekkussentjes onderverdelen in  drie groepen: Nekkussens met veerkrachtige bolletjes, nekkussens met memory-foam (traagschuim) en opblaasbare nekkussens.

>>> TIP: Op zoek naar een goed nekkussen voor weinig geld?
Kijk dan bij de Nekkussen Top 5.


Nekkussens met veerkrachtige bolletjes

De nekkussentjes met veerkrachtige bolletjes zijn het meest klassieke nekkussen. Kleine kinderen gebruiken ze vaak in de auto. Maar ook volwassen bijrijders die wel eens tukje in de auto doen hebben vaak zo'n nekkussen in de auto liggem. Wil je even slapen, of voel je je nek, dan pak je het kussentje. Deze nekkussens met bolletjes zijn comfortabel, zacht en erg praktisch, vooral in de auto.

TravelSafe nekkussen met memory-foam

Nekkussens met memory-foam

Tegenwoordig wordt er bij nekkussentjes ook vaak gebruik gemaakt van memory-foam (traagschuim). Dit materiaal heeft als voordeel dat het zich nog beter naar je lichaam vormt. Dat is nog comfortabeler. Bovendien houdt memory-foam de vorm daarna nog vast (vandaar de naam).

Opblaasbare nekkussens

In de auto is het fijn als je een nekkussen meteen kunt gebruiken. Maar voor het gebruik in een trein, bus of vliegtuig is het opblaasbare nekkussen favoriet. Zo'n kussentje is natuurlijk zo opgeblazen en na gebruik neemt hij nauwelijks ruimte in, in je bagage. De inhoud van het kussen (lucht) is natuurlijk iets stugger dan memory-foam of veerkrachtige bolletjes maar de meeste opblaasbare nekkussens zijn aan de buitenkant wel gemaakt van een lekker zacht materiaal.

Travelsky opblaasbaar nekkussen

Kijk bij de bovenstaande nekkussen top vijf voor de beste nekkussens in alle soorten.

Foto boven: Travelsky nekkussen (opblaasbaar)


Onderwerpen:
Beste nekkussen vliegtuig, bus, trein, beste nekkussens auto, opblaasbare nekkussens, nekkussen opblaasbaar.