Dakkoffer tips


Met een dakkoffer creëer je heel veel extra bagageruimte op je auto. Maar er zijn wel wat zaken waarmee je rekening moet houden als je een dakkoffer uitkiest en koopt. Daarom hier enkele handige dakkoffer tips voor bij de aanschaf van dakkoffers.

 1. Thule is het beste merk voor dakkoffers. Thule dakkoffers komen meestal als beste uit dakkoffer tests. Een ander goed merk is het Nederlandse Hapro. Ook Hapro dakkoffers zijn heel goed van kwaliteit, mooi om te zien en bovendien goedkoper dan Thule dakkoffers.
   
 2. Dakkoffers kun je online met een vaak interessante korting kopen. Kijk op Beste Dakkoffer Kopen voor een overzicht van de beste online winkels voor een dakkoffer.
   
 3. Bij Beste Dakkoffer Kopen vind je ook de actuele top 10 van meest populaire dakkoffers van dit moment.
   
 4. Zowel de dakkoffer als de auto hebben een maximaal laadvermogen. Let er bij het laadvermogen van je autodak op dat ook de dakdrager en dakkoffer meegeteld moeten worden bij het maximaal te dragen gewicht.
   
 5. Doe om gewicht te sparen de zware spullen in de auto zelf en de lichtere spullen in de dakkoffer. Dit is ook beter voor de stabiliteit van de auto.
   
 6. Meet ook de hoogte van je auto plus dakkoffer. Vooral bij een hoge auto is dit belangrijk. Let vervolgens goed op de maximale hoogte bij lage poortjes e.d.
   
 7. Het is bijzonder handig als je een dakkoffer aan beide kanten kunt openen. Dit maakt het inpakken een stuk makkelijker.
   
 8. Wil je de dakkoffer ook als skibox gebruiken? Koop dan een dakkoffer van minimaal 1.80 lang. Bij langere ski's is zelfs een langere skibox nodig.
   
 9. Een dakkoffer mag zowel aan de voorkant als aan de achterkant niet meer dan een meter buiten het dak uitsteken.
   
 10. Een dakkoffer beinvloed het rijgedrag van de auto. Rij niet te hard (vooral niet in bochten!). De maximale veilige snelheid is 130 km/u of minder als de fabrikant dat voorschrijft.
   
 11. Gemiddeld gebruik je met een dakkoffer 2 liter extra benzine per 100 kilometer. Rij dus niet onnodig veel met een (lege) dakkoffer rond.
Kijk bij het bovenstaande Beste Dakkoffer Kopen voor alle goede dakkoffers bij de beste winkels tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer tips autovakantie
Foto: Thule