Caravanverzekering. Hoe en waarvoor verzeker je de caravan?


Niet alleen je huis en je auto maar ook je caravan moet verzekerd worden. Er kan namelijk altijd iets gebeuren op de camping, in de stalling of al je op reis bent met je caravan. Schade, maar ook diefstal en inbraak. Daarom hier informatie over de caravanverzekering.


Niet voor schade met caravan aan anderen toegebracht 

Deze verzekering is vooral voor schade en diefstal. Een WA verzekering voor schade die je met je caravan aan andere toebrengt is er geen extra verzekering nodig. Deze valt namelijk onderweg onder de WA verzekering van je auto en als de caravan is losgekoppeld onder je aansprakelijkheidsverzekering.

Voor de schade die je zelf lijdt moet je jezelf wel extra verzekeren. Een kras op de caravan veroorzaakt door een onbekende, een inbraak met de nodige schade, een tak die op je caravan valt en heel veel meer. Ook de schade aan de eigen caravan door een verkeersongeluk waaraan jij zelf schuldig bent valt onder de caravanverzekering. Rijdt je door eigen schuld de caravan tegen een andere auto total-loss dan krijg je geen cent uitgekeerd als je geen caravanverzekering hebt.

De (rijdende) caravan valt dus alleen onder de WA autoverzekering en niet onder de All-Risk autoverzekering!

Verzekering voor caravan en inventaris

Let op! Het gaat bij een caravanverzekering niet alleen om de caravan zelf, maar ook op de inventaris, de voortent, de tuinmeubels, de schotelantenne en alles wat er nog meer in en rond de caravan staat. Maar de dekking van dit alles kan sterk per verzekeraar verschillen.

Drie goede caravanverzekeringen

Daarom noemen we hier drie goede verzekeraars voor een goede caravanverzekering met de kenmerken van hun verzekering.

Inshared caravanverzekering

Ga je voor een goedkope verzekering voor uw caravan? Dan is Inshared caravanverzekering een goede keuze. Bij deze goedkope caravanverzekering geldt wel een eigen risico van 125 euro per schade. Voor een kleine schade is deze dus minder geschikt. Let er ook op dat hagelschade en de inboedel van de caravan bij Inshared aparte (aanvullende) modules zijn.

Naast de lage prijs heeft de Inshared caravanverzekering nog een sterk punt. Bij een nieuwe caravan wordt vijf jaar lang de nieuwwaarde vergoed, en bij een tweedehands caravan zelfs acht jaar de aanschafwaarde.

De Inshared caravanverzekering is extra goedkoop als je deze alleen voor de Benelux en Duitsland afsluit, en bovendien krijg je aan het eind van het jaar een deel van de premie terug dankzij de Inshared beloningspunten.
Informatie / prijs Inshared caravanverzekering

Centraal Beheer caravanverzekering

Bij de Centraal Beheer caravanverzekering bepaal je helemaal zelf wat je wilt verzekeren. Het scheelt natuurlijk aanmerkelijk in de premie als je niet alles aanvinkt. Voorbeelden van modules zijn aanrijding en vandalisme, brand storm en natuur en diefstal en inbraak.

Bij Centraal Beheer heb je ook geen eigen risico bij je caravanverzekering. Tenzij je zelf kiest voor een vrijwillig eigen risico om premie te besparen.

De Centraal Beheer caravanverzekering blinkt uit door de zeer goede dekking bij de modules waarvoor je verzekerd bent.
Informatie / prijs Centraal Beheer caravanverzekering

Meeus caravanverzekering

Een andere populaire en goede caravanverzekering is die van Meeus. Ook bij Meeus kun je zelf je dekking samenstellen en zo premie besparen. Daarbij kies je tussen all-risk en een verzekering alleen voor brand, diefstal en storm. Bij Meeus geldt wel een verplicht eigen risico, maar die is met 75 euro lager dan bij Inshared. Het eigen risco is te verhogen om zo tot wel 30% korting te krijgen op de premie.

Heb je een dure caravan? Dan kun je er bij Meeus voor kiezen deze te verzekeren voor de vergoeding van nieuwwaarde tot wel 7 jaar.

Verder hangt bij Meeus de premie af van factoren als leeftijd, materialen en type van de caravan. Dit in tegenstelling tot andere caravanverzekeringen waarbij er meestal één prijs gehanteerd wordt.
Informatie / prijs Meeus caravanverzekering