Zo vind je je ideale backpack


Ga je backpacken, dan volstaat een gewone rugtas niet . Voor backpacken is een speciale backpack nodig die veel ruimte biedt en gewicht van je bagage optimaal verdeelt over je heupen en schouders.


Echte backpacks kun je vinden in het overzicht van backpacks op Bol.com. In deze winkel zijn namelijk meer dan 650 backpacks te koop. Om je een weg te zoeken door dit enorme assortiment backpacks heb je tal van selectiecriteria die je kunt aanvinken. Zo hou je alleen de geschikte backpacks over, en dat zijn er nog meer dan genoeg!

Selectiecriteria backpacks

Om welke selectiecriteria kun je je geschikte backpack daar vinden. Dat kan onder andere op onderstaande criteria.

  • De inhoud: Er zijn kleine backpacks met een volume van minder dan 20 liter. Deze backpacks (ook wel daypacks genoemd) zijn geschikt voor een dagtrip of een rondreis met weinig bagage. Voor een serieuze trektocht waarbij er ook tenten en slaapzakken mee moeten zijn er backpacks met een inhoud van meer dan 60 of zelfs meer dan 80 liter.
  • Het geslacht: Veel backpacks zijn niet unisex maar speciaal gemaakt voor mannen of vrouwen. Een backpack voor vrouwen is bijvoorbeeld aan de vormen van het (gemiddelde) vrouwenlichaam aangepast. Dit is veel plezieriger dragen!
  • Het materiaal: Je hebt backpacks van leer, nylon, katoen, kunststof en meer.
  • Opties als een drinksysteem, een laptopvak, een helmbevestiging, een verstelbare schouderriem en meer.
  • Eigenschappen als waterbestendigheid, rugventilatie, een modieus design en meer.
  • De prijs: Natuurlijk kun je ook de prijs laten meewegen. Onder de 70 euro heb je al een goede serieuze backpack, maar er zijn ook backpacks van meer dan 200 euro.
  • En zo zijn er nog veel meer selectiemogelijkheden.


Kijk bij het overzicht van backpacks hierboven om je ideale backpack te vinden.