Koepeltent: De beste lichtgewicht tent voor een trektocht


Ga je een trektocht maken, of dat nu lopend, fietsend of met de motor is, dan heb je een tent nodig die weinig ruimte in je bagage inneemt, die erg licht is en die makkelijk op te zetten is.


Een lichtgewicht koepeltent voldoet het best aan die eisen. Zoals de naam al aangeeft zijn deze tenten bijzonder licht wat erg belangrijk is omdat iedere gram telt als je de hele dag een tent moet meenemen. Een koepeltent is het beste model tent om mee te nemen op een trektocht. Een koepeltent heeft namelijk geen haringen en scheerlijnen nodig. Dat scheelt veel bagage en omdat een koepeltent zelfdragend is kan hij heel snel en heel makkelijk worden opgezet.

En zo heeft een lichtgewicht koepeltent nog meer voordelen. Hij kan goed op een slechte, bijvoorbeeld niet vlakke, ondergrond worden opgezet wat de koepeltent het beste model tent voor kamperen in de vrije natuur maakt. Ook biedt een koepeltent door zijn model relatief veel ruimte als hij opgezet is. Compact als je hem meeneemt en ruim als je hem hebt opgezet. Dat zien we graag bij een tent!

Kijk voor een goede lichtgewicht koepeltent tegen de laagste prijs bij de beste winkels om een tent te kopen. Tip: Raadpleeg daar de keuzehulp van het TentCenter om snel de voor jou beste tent te vinden.

Zie ook: Tips kamperen