ANWB: Batavus Zonar beste fiets voor vakantie


Als je je fiets veel recreatief gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de vakantie, dan is een lichte soepel rijdende fiets met veel versnellingen ideaal. En het is natuurlijk ook heel fijn als je zo'n fiets de rest van het jaar ook goed als stadsfiets kunt gebruiken. Welke fiets voldoet het best aan die eisen? De ANWB koos de beste vakantiefiets.


Zo'n allround fiets geschikt voor zowel lange recreatieve fietstochten als dagelijks gebruik wordt toerfiets of hybride-fiets genoemd. Bij de test van beste vakantiefiets testte de ANWB 10 van deze fietsen. Kijk hier voor de uitslag van de vakantiefiets test.

Er werden fietsen getest van bekende (Gazelle, Batavus, Koga, Giant, Trek) en minder bekende merken (Bulls, Victoria, Kalkhoff, Cube). Uiteindelijk kwam de Batavus Zonar als beste fiets voor de vakantie uit de bus.

Alle 10 de geteste toerfietsen voldeden aan de eisen. Geen enkel fiets haalde minder dan 4 van de maximaal 5 te behalen fietsen. Toch stak de Batavus Zonar (de Fiets van het Jaar 2015) er bovenuit. Waarom dat was kun je in de bovenstaande test lezen.

Zie ook: Meer tips fietsen