Koffie maken met de cafetiere (french press). Ideaal op vakantie


Als je gaat kamperen in een tent neem je geen koffiezetapparaat mee, maar oploskoffie is ook geen pretje. Een cafetiere (french press) is dan een geweldig alternatief.

Koffie zetten zonder stroom

Met een cafetiere kun je heerlijke verse koffie maken zonder dat deze french press stroom nodig heeft. Wel moet je heet water hebben, maar een waterkoker of pannetje heet water is meestal wel aanwezig.

Met de cafetiere (in het Engels French Press genoemd) zet je verse koffie door heet water en gemalen koffie in de kan van de cafetiere te mengen. Dit laat je een paar minuten trekken, en dan duw je met een zuiger de koffieprut naar beneden in de kan. Zo hou je lekkere koffie zonder prut over.


Goedkoop

Handig dus om zo'n cafetiere tussen je kampeerbagage te stoppen. Het zijn goedkope apparaatjes. Zelfs de cafetieres van topmerken als Bialetti en Bodum kun je al voor bedragen onder de 25 euro kopen.

Meer cafetiere informatie

Interesse in een cafetiere / french press? Op topvijf.com vind je een overzicht van de beste cafetieres en een video waarin het gebruik van een cafetiere wordt gedemonstreerd.

Zie ook: Tips kamperen